Depozitarea corectă a anvelopelor

Tóth Dorottya

Depozitarea corectă a anvelopelor, la ce ar trebui să fim atenți?

În zilele noastre, șoferii nu sunt obligați de lege, dar din fericire este aproape banal să folosiți iarna anvelope de iarnă și vara anvelope de vară. Deci, după înlocuire, trebuie să le păstrăm anvelopele într-un fel până în sezonul următor, până la utilizare.

Am înlocuit anvelopele, există anvelope noi, dar înainte de a începe să le purtăm, gândiți-vă și la anvelopele demontate. La urma urmei, cu o depozitare adecvată, aducem o contribuție deosebită la păstrarea calității acestora.

Anvelopele îmbătrânesc în timp chiar și atunci când se odihnesc în colțul garajului. Producătorii amestecă un agent anti-îmbătrânire în materia primă, deși îmbătrânirea materialului nu poate fi prevenită în acest fel, dar poate fi redusă semnificativ prin depozitare adecvată.

Dacă le păstrăm anvelopele demontate într-un depozit de roți, putem fi siguri că vor fi tratate corespunzător, dar le putem păstra și acasă dacă acționăm corect. Pentru această utilizare, am adunat câteva sfaturi practice.

Se menționează în mai multe locuri că și cauciucul neutilizat pierde presiunea, așa că ridicați cu 0,5- 1 atmosferă. Cu toate acestea, proprietarul nonstopgumi.hu???? consideră că valoarea din fabrică este suficientă, cca. 2 bar presiune. Cu toate acestea, ceea ce expertul consideră că este cu adevărat important este să ne depozităm anvelopele neutilizate într-un loc răcoros și departe de lucrurile inflamabile.

Există două variante pentru depozitarea corectă a anvelopelor:

  • Sau o scoatem de pe jantă și așezăm anvelopele în poziție, uneori rotindu-le.Nu vă așezați niciodată unul peste celălalt!
    Sau nu scoatem anvelopa de pe jantă și nu punem roțile una peste alta.

Indiferent de metoda pe care o alegeți, anvelopele trebuie depozitate într-un loc uscat și răcoros, protejat de lumina soarelui și de sursele de lumină artificială. Înainte de depozitare, îndepărtați murdăria la fel de bine ca și cum v-ați spăla dinții. Îndepărtați și murdăria de pe coaste. Acest lucru este valabil mai ales pentru anvelopele de iarnă. Acest lucru se datorează faptului că sarea corozivă poate deteriora grav structura anvelopelor. Deci, putem fi siguri că am făcut tot posibilul pentru anvelopele noastre. 

În plus, anvelopele dezasamblate trebuie marcate cu direcția de deplasare și poziția lor pentru a evita confuziile în viitor. Nu merită să ne păstrăm anvelopele în geanta pe care o primiți, deoarece acestea se pot bloca, ceea ce le poate deteriora. Cel puțin prin deschiderea sacului, lăsați aerul să curgă, lăsați-l să aerisească anvelopele.

letöltés 15

autogumi raktarozas

nano-tyre.ro
kosar icon
Magazin web de anvelope

tyre-test.org Teste de anvelope,
recenzii de la utilizatori reali
tire icon tyre background