Verificarea uzurii anvelopei-Controlul uzurii

Tóth Dorottya

Mașina noastră este în contact cu asfaltul pe o singură palmă a suprafeței. Această suprafață este în mod constant supusă la frecare în timpul utilizării. Trebuie să verificăm uzura din când în când. Putem face asta noi înșine. 

Parcați pe o suprafață relativ plată și dreaptă , apoi rotiți volanul complet într-o singură direcție. Acest lucru va face suprafața anvelopei vizibilă. Dacă este rotită spre dreapta, putem verifica mai întâi anvelopa din partea dreaptă.

Cea mai ușoară modalitate de a verifica uzura benzii de rulare a anvelopei este cu ajutorul indicatorilor de uzură din canelurile anvelopelor.

 

Verificarea uzurii / nivelul indicatorului de uzură

Dacă uzura cauciucului atinge nivelul indicatorilor de uzură, înseamnă că adâncimea canelurii a fost redusă la minimum 1,6 mm specificată de lege. Deci, anvelopa noastră este pregătită pentru înlocuire. 

Uzura benzii de rulare este adesea neuniformă, de aceea este recomandat verificarea suprafeței la mai multe puncte.

kep1

Uzura cauciucului poate fi verificată și cu un indicator de adâncime a profilului, astfel încât să puteți afla exact valoarea adâncimii canelurilor, nu numai dacă a atins deja nivelul minim specificat de lege. Dar dacă nu aveți la îndemână manometrul de adâncime al profilului, o monedă de 100 HUF???? ne poate ajuta, de asemenea, deoarece partea de argint a monedei este exact de 4 mm. Deci, dacă dispare în șanț, atunci totul este în regulă cu banda de rulare a anvelopei noastre.

kep2

 

Nivelul minim legal este de 1,6 mm, dar merită să înlocuiți anvelopa când adâncimea benzii de rulare scade sub 2 mm. Pentru anvelopele de iarnă, chiar și o adâncime a benzii de rulare mai mică de 4 mm poate pune în pericol funcționarea stabilă și conducerea în siguranță.

Checking the Tyre Tread Depth on my Motorcycle
https://www.youtube.com/watch?v=2pKX1x0AYdg&ab_channel=Bex88

 

nano-tyre.ro
kosar icon
Magazin web de anvelope

tyre-test.org Teste de anvelope,
recenzii de la utilizatori reali
tire icon tyre background

Vă recomandăm