Anvelopă scumpă sau ieftină?

Tóth Dorottya

Anvelopă scumpă sau ieftină?

Probabil că v-ați întrebat adesea ori care este diferența dintre o anvelopă ieftină și una scumpă?!

Care ar putea fi diferența dintre o anvelopă de 350 lei și o anvelopă de 450 lei de aceeași dimensiune? Ce ați face dacă ați afla că siguranța dvs. și a pasagerilor dvs. depinde de unele dintre caracteristicile anvelopei și există mare diferență unele- altele anvelope.

S-ar putea să nu ne gândim, dar pe lângă preț, există o altă diferență între o categorie premium și una bugetară. Când cumpărați o anvelopă nouă dar “no name” în comparație cu o anvelopă Continental, Michelin, Pirelli, la prima vedere ați spune că nu există nicio diferență. Se pune întrebarea, de ce să plătim mai mulți bani pentru anvelopele care par a fi aceleași? Mulți oameni aleg soluția mai ieftină și îl montează pe mașina anvelopă din categoria buget. Dacă cineva nu dorește să cumpere anvelope uzate, dar nu își poate permite categoria scumpă, poate găsi anvelopele anonime ieftine ca soluția perfectă.

1. Uzura. Mărcile cunoscute care au în urmă o lungă istorie în producția de cauciuc folosesc aproximativ aceleași reguli de calitate și fabricație. Este o materie primă de înaltă calitate cu un amestec optim de cauciuc natural și artificial, care se uzură foarte încet cu timpul. O anvelopă ieftină are un preț scăzut, deoarece este fabricată din materiale de calitate mai slabă, se va uza mult mai repede și va fi mai sensibilă la schimbările de temperatură. Faptul că materialul nu este de cea mai bună calitate poate contribui la eliberarea pieselor de cauciuc de pe banda de rulare. Este evident când anvelopele se uzează și suprafața de lipire este deteriorată din cauza schimbării ridicate a temperaturii.

2. Aderența pe asfalt. Unul dintre avantajele anvelopelor scumpe este că acestea rezistă mai mult, dar în același timp au aderență mai bună decât produsele din categoria ieftine. Totul depinde de materialul de bază: cele scumpe sunt durabile și au o aderență bună, în timp ce cele ieftine se uzează mai repede și sunt mai rigide. Puteți testa acest lucru, în momentul în care vă opriți brusc cu anvelopele ieftine, roțile se vor bloca și vor aluneca puțin. În cazul anvelopelor de calitate, datorită designului benzii de rulare și a compoziției materialului, aderența va fi mult mai bună. Din păcate, acest lucru este văzut cel mai bine în accidente în care o tracțiune sau o frânare mai bună ar fi făcut diferența.

3. Zgomotul în timpul conducerii. O anvelopă poate fi ieftină și dintr-un alt motiv: nu a petrecut prea mult timp studiind și proiectând un model, ceea ce îl poate face mai eficient și mai puțin zgomotos. În general, designul benzii de rulare a anvelopelor mai ieftine este o idee furată de la producătorii de renume și nu a fost conceput „intern”. Pentru că nu au materiale originale, ajung să producă anvelope complet diferite. Rezultă că acestea sunt introduse pe piață cu un nivel de zgomot mai ridicat. Zgomotul poate rezulta, de asemenea, ca o anvelopă ieftină să fie prea rigidă în comparație cu o calitate bună și să aibă diferite resturi, pietre, cuie etc. de pe drumuri care rămân blocați între caneluri în profil mai mult timp, făcând și mai mare zgomot.

4. Ținerea mașinii pe drum. După cum am menționat mai sus, o anvelopă de calitate inferioară este fabricată dintr-un material mai rigid și mai puțin durabil. Aceeași lucru este cu peretele lateral al anvelopei, care este responsabil pentru ținerea mașinii pe drum. Un cauciuc de bună calitate absoarbe mai bine denivelările rutiere datorită peretelui lateral mai flexibil, dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna deoarece, de exemplu sub o înălțime a peretelui lateral/ 45 această diferență nu este perceptibilă, de obicei la aceste dimensiuni neregulile drumului vor fi surprinse de șasiu. Concluzie: atunci când cumperi o anvelopă ieftină, poți să asumi și unele neajunsuri. Dar cel mai important este că oferă o aderență mai slabă decât cele de bună calitate. Anvelopele de calitate au un singur dezavantaj, prețul ridicat. Sfatul nostru este să cumpărați un set de anvelope de bună calitate pentru propria siguranță, făcând călătoria mai sigură și, nu în ultimul rând, acestea durează mult mai mult decât categoria ieftină. De-a lungul timpului, veți descoperi că ați făcut o afacere bună.

letöltés

nano-tyre.ro
kosar icon
Magazin web de anvelope

tyre-test.org Teste de anvelope,
recenzii de la utilizatori reali
tire icon tyre background

Vă recomandăm