Presiunea aerului este secretul vieții lungă

Tóth Dorottya

Presiunea aerului; recenzor istoric

Cândva, la începutul secolului, odată cu industrializarea, a început poluarea pe scară largă, iar astăzi situația s-a înrăutățit și aceste procese au un efect negativ asupra vieții tuturor. Totuși, putem acționa și personal împotriva poluării pe scară largă. Luați anvelopele, de exemplu, s-ar putea să nu credeți, dar pierderea presiunii pneurilor va scurta siguranța și durata de viață a anvelopei, crescând astfel risipa de mediu. Acest lucru poate fi schimbat cu puțină grijă, de exemplu prin verificarea regulată a presiunii aerului din anvelopele noastre (aproximativ la fiecare 3 săptămâni).

Presiunea corectă a aerului

Cu presiunea corectă a aerului, nu numai că creștem durata de viață a anvelopelor noastre, ci și distanța bună de frânare, aderența anvelopelor și zgomotul de rulare, economisind combustibil. În majoritatea cazurilor, presiunea aerului din anvelope este verificată la benzinării, deși ar merita să aveți mașina reparată, deoarece în multe cazuri dispozitivele de măsurare ale puțurilor nu prezintă date exacte datorită nivelului ridicat de uzură.

Presiunea in anvelope

tyre pressures

 

Probabil ați pus deja următoarele întrebări: "Cum pot afla despre presiunea anvelopelor?" sau „În ce stare ar trebui să fie anvelopele la verificarea presiunii aerului?"

Informații despre presiunea aerului pot fi găsite în manualul vehiculului furnizat de producător sau pe eticheta anvelopei. Nu purtați niciodată anvelope fierbinți, acestea pot fi verificate numai când sunt reci! O anvelopă este rece atunci când vehiculul nu a fost condus mai mult de 2 km. Anvelopele de pe aceeași punte trebuie să aibă aceeași presiune a aerului. Ca ultimă atingere, verificați supapele. Este important să aveți capace de supapă pentru a preveni pătrunderea prafului și umezelii.

Călătorie plăcută!

 

 

 

nano-tyre.ro
kosar icon
Magazin web de anvelope

tyre-test.org Teste de anvelope,
recenzii de la utilizatori reali
tire icon tyre background