Patru concepții greșite despre utilizarea anvelopelor de vară

Tóth Dorottya

Sezonul anvelopelor de vară este deja în plină desfășurare, dar merită să vorbim despre condițiile potrivite pentru utilizare din când în când. Există mai multe credințe printre șoferi despre utilizarea și depozitarea anvelopelor potrivite. NANO-tyre a adunat cele mai importante pentru a oferi asistență de specialitate clienților săi.

summer vacation clean car 800x445

1. Utilizarea anvelopelor de iarnă vara:

Mulți oameni folosesc anvelope de iarnă pe tot parcursul anului, deoarece cred că astfel pot economisi bani. Cu toate acestea, nici măcar nu cred că, deoarece compoziția anvelopelor de iarnă și de vară este diferită, anvelopele de iarnă se uzează mai repede pe vreme mai caldă și alunecă pe drumul umed mult mai bine decât anvelopele de vară.NANO-Tyre recomandă cu tărie utilizarea anvelopelor adecvate sezonului, atât din punct de vedere al siguranței, cât și al materialului. La urma urmei, când te gândești la asta, un set de anvelope de vară și de iarnă durează de două ori mai mult decât folosind același set pe tot parcursul anului.

2. Nimic nu este afectat de presiunea anvelopelor:

Aceasta este una dintre cele mai mari concepții greșite! Utilizarea anvelopelor de vară și de iarnă este afectată semnificativ de presiunea anvelopelor. Ca urmare a umflării necorespunzătoare a anvelopelor, anvelopele nu se uzează uniform, ceea ce le poate scurta durata de viață și poate face ca vehiculul să se agite, să deterioreze menținerea drumului și confortul la volan și chiar să mărească consumul. Prin urmare, este recomandabil să verificați presiunea roților în starea lor rece în fiecare săptămână, dar cel puțin înainte de fiecare călătorie mai lungă!

 

presiune anvelope

3. Utilizarea anvelopelor armate lateral (XL) vara:

O întrebare recurentă din partea clienților noștri este dacă recomandăm utilizarea cauciucurilor întărite pe perete în timpul verii și care pot fi avantajele și dezavantajele acestora. Răspunsul nostru scurt este că practic nu există niciun beneficiu în cumpărarea unei versiuni ranforsate de aceeași dimensiune, dacă parametrii mașinii nu o „cer” altfel. Mai mult decât atât, anvelopa XL este oarecum mai grea din cauza mai multor „materiale” pe care le conține, ceea ce mărește greutatea nependentă, astfel încât este nevoie de o utilizare mai bună a suspensiei, poate crește consumul de combustibil și poate restrânge mașina, mai ales în ceea ce privește modelele de vară. Desigur, există condiții precum la autoutilitare sau vehicule care transportă în mod regulat o greutate mai mare pe drumuri de calitate slabă atunci când un perete lateral întărit este practic, dar nu este recomandat pentru autoturismele simple.

 

4. Cauciuc veche, nu este cauciuc bătrân?:

Cu toate acestea, nu putem afirma acest lucru atât de consecvent! Cei mai mulți șoferi sunt conștienți de faptul că, cu ajutorul unui dispozitiv simplu de măsurare și a indicatorilor deja încorporați în benzile de rulare a anvelopelor, este ușor să stabiliți dacă este timpul să cumpărați un set nou. Conform legii, dacă adâncimea benzii de rulare este de 1,6 mm sau indicatorii pot fi deja văzuți clar în banda de rulare, este mai bine să nu montați anvelopa! NANO-Tyre, pe de altă parte, recomandă o adâncime a benzii de rulare de 3 mm pentru anvelopele de vară pentru o experiență de condus sigură și confortabilă. În plus, pentru a încetini uzura anvelopelor, este recomandabil să le schimbați sezonier poziția pe vehicul. Dar nu doar cantitatea de uzură contează! Vechimea anvelopelor trebuie luată în considerare și la utilizarea acestora! Majoritatea producătorilor sunt de acord că, în funcție de circumstanțe, anvelopele își păstrează caracteristicile până la vârsta de șapte ani (din momentul fabricației), peste această vârstă poate exista o pierdere semnificativă a performanței și o schimbare a proprietăților datorită oboselii materialului. Siguranța anvelopelor mai vechi de aceasta poate fi garantată numai cu aprobarea unui expert.

BHPgumi-cikk1802

 

 nano-tyre.ro
kosar icon
Magazin web de anvelope

tyre-test.org Teste de anvelope,
recenzii de la utilizatori reali
tire icon tyre background