Ce trebuie să verificați înainte de a începe să cumpărați o anvelopă?

Tóth Dorottya

Ce trebuie să verificați înainte de a începe să cumpărați o anvelopă?

Cumpărarea de anvelope mai ieftine le poate afecta calitatea. Acest articol explică de ce să nu fie conduși consumatorii doar de preț.

Anvelopele noi pot fi scumpe, dar sunt esențiale pentru vehiculele noi. Așadar, nu este de mirare că s-ar putea să fiți tentați să vedeți cea mai ieftină ofertă de anvelope. Dar cumpărătorul trebuie să fie foarte atent, deoarece vechea zicală este că obții ceea ce plătești este adevărat. Economiile imediate pot avea costuri pe termen lung. Alegerea anvelopelor potrivite nu este doar o problemă de siguranță, ci afectează și consumul de combustibil al vehiculului, distanțele de manevrare și frânare, precum și confortul de conducere și caracteristicile de conducere. Înainte de a alege o anvelopă care este prea bună pentru a fi adevărată, vom discuta despre tot ce trebuie să aveți în vedere pentru a evita surprize urâte.

michelin 1

Diferența dintre anvelopele ieftine și cele premium

Toate anvelopele sunt aproape la fel, dar prețul anvelopelor variază foarte mult. Deși pot părea simple, anvelopele moderne au 19-25 de piese diferite. Diferența dintre anvelopele premium și cele bugetare poate fi de sute de lire sterline. Deci, ce crezi că primești pentru banii tăi? În culisele anvelopei premium, există o mulțime de investiții atât în ​​cercetarea, cât și în dezvoltarea tehnologiei anvelopelor. Testele produsului arată în mod constant că anvelopele premium depășesc cele mai ieftine anvelope în ceea ce privește tracțiunea, consumul de combustibil și uzura. Anvelopele budget oferă o alegere mai ieftină, ceea ce poate părea o afacere bună. Dacă anvelopele accesibile sunt sau nu sunt bune, depinde și de obiceiurile noastre de conducere. Anvelopele economice pot fi, de asemenea, potrivite pentru drumurile orașului și viteze mici.

Luați în considerare nevoile anvelopei!

În timp ce prețul anvelopelor joacă întotdeauna un rol în alegerea dvs., costul anvelopelor nu poate fi niciodată singurul factor decisiv în achiziționarea acestora. Cumpărarea unei anvelope este în cele din urmă o investiție cu care va trebui să trăiți ani de zile până când le veți înlocui din nou. Prin urmare, merită să vă alocați timp pentru a lua în considerare și a răspunde mai întâi la câteva întrebări. 

Care este cea mai importantă caracteristică a unei anvelope pentru dvs.? O purtare mai lungă? Eficienta consumului de combustibil? Plimbare confortabilă? Mai puțin zgomot? O guvernare mai bună? 

Cum veți folosi vehiculul? Ocazional sau regulat? Conduceți în mediul rural, în zonele urbane sau pe autostrăzi? 

Odată ce v-ați stabilit prioritățile și de ce aveți nevoie pentru o anvelopă, întrebați-vă dacă tranzacțiile dvs. anterioare de anvelope v-au satisfăcut?! După aceea, restul sarcinii va fi jocul copiilor, deoarece legislația UE impune producătorilor să-și marcheze anvelopele în mod clar, astfel încât să puteți face o achiziție în cunoștință de cauză. Aceste etichete arată proprietățile anvelopelor, de ex. în ceea ce privește consumul de combustibil, performanța de aderență și zgomotul extern.

michelin 2

Problema economiei false: examinarea duratei de viață a anvelopelor

Durata de viață a anvelopelor include o serie de elemente auxiliare, inclusiv obiceiurile șoferului, clima și condițiile de drum. În timp ce întreținerea adecvată poate prelungi durata de viață, unul dintre cei mai mari factori care determină durata de viață a unei anvelope este calitatea acesteia. Unii producători oferă o estimare a duratei de viață a anvelopelor lor, astfel încât să poată testa feedback-ul dvs. pe baza propriilor teste. Este de așteptat ca anvelopa sezonieră să dureze destul de mult timp, anvelopele speciale de înaltă performanță se vor purta mult mai repede. În timp ce anvelopele fabricate pentru piața SUA includ Evaluarea uniformă a calității anvelopelor (sau UTQG), care evaluează uzura benzii de rulare, acest lucru nu este întotdeauna cazul anvelopelor europene. Este imposibil să încercați să determinați durata de viață exactă a anvelopelor pe care le cumpărați, dar dacă căutați un raport de calitate/ preț pe termen lung, uzura benzii de rulare ar trebui să fie întotdeauna un aspect important. În cele din urmă, anvelopele marca premium pot avea o durată de viață semnificativ mai lungă decât anvelopele economice.

 

Asigurați-vă că știți pentru ce plătiți!

Înainte de a vă decide cu o anvelopă, gândiți-vă întotdeauna la detaliile mici! Anvelopele ieftine pot veni cu costuri suplimentare la care nu v-ați așteptat, cum ar fi nevoia de a vă echilibra mașina, de a vă echipa anvelopele și de a arunca anvelopele vechi. Descoperiți serviciile noastre de anvelope și negociați cu noi! Dacă găsiți o anvelopă excelentă, verificați dacă distribuitorul are un motiv să vândă anvelopele ieftin. Fiecare anvelopă are o dată de producție din patru cifre, care vă arată cât de vechi este anvelopa. De exemplu, 5015 spune că anvelopa a fost fabricată în a 50-a săptămână a anului 2015. Deși nu există nicio lege privind vârsta unei anvelope, toate anvelopele se deteriorează în mod natural în timp. Indiferent de starea lor, MICHELIN recomandă, ca măsură de siguranță, ca anvelopele să fie înlocuite după maxim 10 ani de la data fabricației. Deoarece unele magazine au anvelope vechi, verificați întotdeauna această dată pentru a vă asigura o durată lungă de viață.

michelin 3

 

Puteți lua o decizie în cunoștință de cauză citind recenziile clienților

După ce ați găsit ofertele care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs. și ați luat în considerare opțiunile dvs., citirea recenziilor clienților este un instrument cu adevărat eficient pentru a vă ajuta să luați o decizie. Ce spun alții, de cât timp au reușit să folosească anvelopa respectivă, cât de zgomotoasă este anvelopa în timpul conducerii, ce performanță are din punct de vedere al consumului de combustibil? Când sunteți gata să vă confirmați alegerea, experții noștri vă stau la dispoziție!


Sursă:
michelin.com

nano-tyre.ro
kosar icon
Magazin web de anvelope

tyre-test.org Teste de anvelope,
recenzii de la utilizatori reali
tire icon tyre background

Vă recomandăm