Anvelopa futuristă fără aer i-Flex de la Hankook Tire

Tóth Dorottya

Anvelopa concept futuristă fără aer i-Flex de la Hankook Tire

Hankook va dezvălui cea mai recentă versiune a anvelopei sale concept i-Flex fără aer la Consumer Electronics Show (CES), în cadrul unui parteneriat cu Hyundai Motor Company.

Designul biomimetic permite o absorbție excelentă a șocurilor și o capacitate de încărcare, în timp ce structura fără aer crește siguranța și reduce costurile de întreținere - un avantaj important pentru conceptele de mobilitate autonomă.

iflex 1

Viitoarele soluții independente de transport necesită o nouă generație de anvelope care să combine întreținerea minimă, siguranța maximă și confortul excelent. Anvelopele nepneumatice (NPT) sunt concepute exact pentru această aplicație. Producătorul global de anvelope Hankook Tire & Technology, în parteneriat cu Hyundai Motor Company, a prezentat anvelopa pneumatică "i-Flex" în cadrul celui mai mare eveniment de tehnologie de consum din lume, CES 2022, desfășurat între 5 și 8 ianuarie.
La CES 2022, Hyundai Motor Company a prezentat pentru prima dată modulul său Plug & Drive (PnD). Acesta se bazează pe o tehnologie robotică care permite un ecosistem de mobilitate a lucrurilor (MoT), în care fiecare obiect este mobil. Anvelopa Hankook i-Flex este concepută pentru a maximiza caracteristicile și funcțiile modulului PnD.

iflex 2

I-Flex este o anvelopă concept futuristă, nepneumatică, cu un design biomimetic. Formatul său compact de 10 inch, diametrul de 400 mm și lățimea de 105 mm, precum și construcția sa fără aer, fac din cea mai recentă versiune un partener optim pentru transport. Spre deosebire de anvelopele convenționale, cu i-Flex toate defectele cauzate de înțepături sunt de domeniul trecutului. Mai mult, anvelopa nu necesită verificări ale presiunii aerului sau reumplere, ceea ce o face soluția optimă pentru vehiculele independente.
Anvelopa i-Flex a fost dezvoltată prin studii și teste biomimetice riguroase. Pentru a absorbi șocurile transmise de șosea și pentru a rezista la sarcini mari, în proiectare a fost utilizat un model de raze multistraturi interblocante inspirat de structura celulară a organismelor vii. Spițele multistratificate care se întrepătrund structurează celula în trei dimensiuni pentru o mai bună absorbție a șocurilor, permițând în același timp interconectarea structurilor celulare hexagonale și tetragonale cu rigidități diferite pentru o rezistență mai stabilă la sarcini.
În plus, profilul concav al benzii de rulare în formă de C asigură o suprafață de contact maximă, contribuind la siguranța rutieră. Proiectat pentru mișcarea multidirecțională a vehiculului, profilul benzii de rulare urmează designul caracteristic al benzii de rulare a anvelopei în formă de fagure de miere.
Angajată să construiască un viitor mai sustenabil pentru mobilitate, Hankook Tire lucrează la tehnologia anvelopelor nepneumatice încă din 2010. Acest efort continuu a dus la nașterea anvelopei pneumatice i-Flex, care oferă siguranță ridicată, întreținere redusă și caracteristici remarcabile de sustenabilitate - ceea ce o face soluția ideală pentru viitorul transporturilor. Hankook își va continua activitățile de cercetare și dezvoltare pentru a crea în continuare valoare.

iflex 3

Hankook Innovative Performance (HIP), filozofia tehnologică a Hankook Tire, se află în centrul angajamentului companiei pentru un transport durabil și ecologic. În acest scop, Hankook Tire continuă să lucreze la proiecte care vor induce schimbări pozitive în viitor, permițând în același timp companiei să își consolideze competitivitatea pe piață cu ajutorul tehnologiilor inovatoare.


Sursa:
hankooktire.com

nano-tyre.ro
kosar icon
Magazin web de anvelope

tyre-test.org Teste de anvelope,
recenzii de la utilizatori reali
tire icon tyre background

Vă recomandăm