Anvelopele verzi de la Continental sunt verzi cu adevărat

Tóth Dorottya

Anvelopele verzi de la Continental sunt verzi cu adevărat

Continental a prezentat dezvoltarea sa inovatoare ca un concept verde la Salonul Auto de la München. Nu a fost destinat să lanseze modele care sunt standard pentru comune în industria anvelopelor, ci de a arăta ce altceva se poate face în numele sustenabilității.

 pasted image 0 15

Potrivit producătorului, principiul de bază era de a minimailza cantitatea de materiale utilizate în producție și de a utiliza materiale reciclabile și regenerabile ori de câte ori este posibil.

În consecință, 35% din anvelopă este fabricată din materiale regenerabile și 17% din materiale reciclate. Printre primele se numără, de exemplu, cauciucul natural din lapte de câine sau siliciul din coji de orez, iar cele din urmă sunt fibrele de plastic rezultate din reciclarea sticlelor de plastic utilizate pentru fabricarea carcasei anvelopei.

Dar, mai mult decât toate acestea, pare chiar mai important, Continental spune că banda de rulare a anvelopei ar putea fi schimbată de mai multe ori, ceea ce ar reduce cantitatea de anvelope în exces la o fracțiune din cantitatea de anvelope uzate. Acest lucru a fost reflectat în roata studiată: partea reciclabilă a anvelopei este verde, în timp ce banda de rulare înlocuibilă, care are o grosime de aproximativ un deget, este de un negru tradițional, ca de funingine.

pasted image 0 16

Cu toate acestea, merită remarcat faptul că, în ultimele două sau trei decenii, producția de anvelope a cunoscut o direcție foarte diferită. Separarea seturilor separate de anvelope de iarnă și de vară și imposibilitatea de reșapare a anvelopelor cu a doua și a treia marcă la preț redus a avut, de asemenea, tendința de a crește consumul și, prin urmare, risipa, și este greu de crezut că producătorii vor renunța la această mentalitate.

Și asta este exact ceea ce promite Continental: o revizuire radicală a politicilor sale de mediu și de responsabilitate socială, ale cărei efecte se vor simți în următorul deceniu, dacă totul decurge conform planului.

 

Sursă:

conti.de

 

nano-tyre.ro
kosar icon
Magazin web de anvelope

tyre-test.org Teste de anvelope,
recenzii de la utilizatori reali
tire icon tyre background