Mașina electrică cu cea mai mare autonomie din lume se află la München; s-a născut un nou Record Guinness World!

Marketing

Studenții de la Universitatea Tehnică din München au stabilit un record mondial Guinness.

Studenții de la Universitatea Tehnică din München (TUM) au dezvoltat mașina electrică cu cel mai mare interval de funcționare din lume. Echipa a parcurs mai mult de 2573 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei. Echipa de studenți a concurat pentru noul record mondial la Târgul de mobilitate IAA de pe aeroportul din München și a reușit să ducă titlul acasă, la München. Testul a durat șase zile întregi, timp în care echipa a dormit pe paturi supraetajate într-un hangar de avioane.

Echipa TUfast Eco nu era pe cale să înceapă un sprint, ci un maraton, deoarece urma să stabilească un nou record mondial pentru UTM. În cele din urmă, a fost nevoie de șase zile până când au apărut rezultatele finale: mașina electrică cu cea mai mare autonomie din lume a venit de la München. Concentrându-se pe designul aerodinamic și pe construcția ușoară, tinerii ingineri au instalat un pachet de baterii mai mare, cu o putere de 15,5 kilowați-oră, pentru a plasa vehiculul în categoria recordurilor mondiale.

Aeroportul din Munchen a făcut posibilă această cursă record, punând la dispoziție un hangar de avioane gol pentru experiment. Hangarul a permis echipei să stabilească recordul chiar și în cele mai extreme condiții meteorologice. Recordul a fost stabilit de deținătorul precedent al recordului la 1608,54 kilometri. Echipa UTM a reușit să parcurgă această distanță în doar patru zile.
La finalul călătoriei, după 99 de ore de drum, kilometrajul a indicat 2.573,79 kilometri. În ceea ce privește energia, rezultatul înseamnă, de asemenea, că echipa TUfast Eco a consumat doar 0,6 kilowați-oră pentru a parcurge 100 de kilometri. Prin comparație, vehiculele standard ultra-eficiente consumă aproximativ 13 kWh la 100 de kilometri.

Cikkhez München

Ministrul bavarez al științei și președintele Universității Tehnice din München au felicitat rezultatul obținut.
Ministrul bavarez al științei, Markus Blume, felicită "Record mondial pentru TUM! Felicitări echipei TUfast Eco Team pentru acest succes fantastic. Suntem mândri de studenții noștri. Ei reprezintă spiritul unic al UTM. Și suntem mândri de cea mai bună universitate a noastră, care cere și sprijină gândirea de pionierat. La UTM, motto-ul este: învață și încearcă. Rezultatul: inginerie internațională în Bavaria. Cu acest record mondial, studenții noștri nu demonstrează doar o ambiție îndrăzneață. Există mai mult în spatele lor: ei vor să modeleze viitorul mobilității într-un mod durabil."

Thomas F. Hofmann, președintele UTM, a felicitat recordul mondial: "Cea mai autonomă mașină electrică din lume vine din München! La UTM, sprijinim inițiativele studenților din cea mai largă gamă posibilă de discipline și oferim spațiu pentru creativitate în paralel cu studiile. Sunt deosebit de mândru că, în acest mediu, echipele noastre performează la cel mai înalt nivel de fiecare dată. Este, de asemenea, o dovadă a numeroaselor lucruri pe care le facem bine în educație."

Echipa TUfast Eco a avut succes în competițiile internaționale
Pe lângă încercările de recorduri, echipa TUfast Eco participă în mod regulat la competiții internaționale, cum ar fi Shell Eco Marathon. Aici, echipa concurează cu echipe de la alte universități într-o gamă largă de discipline. Aceasta include posibilitățile de conducere autonomă. "Pe lângă studiile noastre, s-au petrecut nenumărate ore de pregătire pentru record. Suntem și mai încântați că deținem acum recordul mondial.

 

Cikkhez München2

Grupurile de cercetare studențești și inițiativele studențești au o lungă tradiție la Universitatea Tehnică din München. Echipe precum TUfast oferă studenților posibilitatea de a pune în practică cunoștințele dobândite în timpul studiilor și de a efectua cercetări independente. Echipele de la UTM se comportă admirabil în competiții și deseori ies învingătoare.

Ce părere aveți? Ar putea această evoluție să conducă la viitorul reformei transporturilor?

nano-tyre.ro
kosar icon
Magazin web de anvelope

tyre-test.org Teste de anvelope,
recenzii de la utilizatori reali
tire icon tyre background